Aparitii in media

Oul, aliment controversat! Mituri, reţete şi adevărul despre colesterol

Cine mănâncă un ou fiert la micul dejun mâna sus! Cei care nu aţi făcut asta sunteţi “pedepsiţi” să citiţi mai departe ce pierdeţi dacă nu consumaţi acest aliment.

Oul este un produs deosebit de valoros pentru alimentaţia omului din cele mai vechi timpuri, datorită bogăţiei în factori nutritivi indispensabili organismului cât şi gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia sa.

Citeste mai departe

Pepenele galben: pentru slăbire, frumuseţe şi sănătate!

Dulce, zemos şi plin de vitamine, pepenele este vedeta sezonului călduros. Fie că alegem pepenele galben, verde sau o altă variantă înrudită, acesta este un fruct ideal pentru hidratarea organismului şi reînlocuirea mineralelor pierdute prin transpiraţie.

Citeste mai departe

La ce trebuie să fii atent când citeşti eticheta unui aliment

Cu toţii mergem la cumpărături, dar oare cât timp alocăm citirii etichetelor care se află pe fiecare produs ales de noi?

Un sfat "uşor": renunţaţi la produsele cu listă lungă de ingrediente şi citiţi mai atent tabelul valorilor nutriţionale. În funcţie de ordinea enumerării ingredientelor, ne putem da seama care este compusul preponderent folosit la fabricarea diverselor produse existente.

Citeste mai departe

Vin Sarbatorile! 10 deserturi sanatoase pentru copii recomandate de nutritionist

Atat pe perioada vacantei de iarna, dar si in afara acesteia, foarte multi parinti isi doresc sa afle ce tipuri de desert le pot prepara celor mici fara a se teme de pericolul caloriilor goale, al aditivilor si al conservantilor care se regasesc in produsele disponibile in comert. Doamna Flavia Manole, nutritionist, va ofera o lista de 10 deserturi sanatoase, alaturi de motivele pentru care sunt recomandate.

Citeste mai departe

10 fructe si legume care protejeaza pielea pe timpul verii

Stim cu totii ca vitamina A si vitamina E sunt esentiale pentru sanatatea pielii. Aflati aici care fructe si legume le contin din belsug si le puteti consuma pe timpul verii, asigurand atat protectie impotriva razelor ultraviolete, cat si un tonus excelent al pielii, alaturi de sfaturi din partea doamnei Flavia Manole, nutritionist dietetician.

Citeste mai departe