Sfaturi utile pentru cresterea in greutate

Asa cum multi dintre noi ne dorim sa scadem in greutate, de asemenea exista si persoane care isi doresc o crestere ponderala

  • Se intampla sa fie nevoie un castig al numarului de kilograme in cazul in care de exemplu:
  • ai suferit de o afectiune si ai avut nevoie de o perioada de spitalizare mai mare;
  • esti prea slab/a si pur si simplu iti doresti sa arati cum iti place;
  • esti sportiv si iti doresti o crestere a fortei si a masei musculare;
  • sunteti mai in varsta si ati pierdut in mod neintentionat in greutate.

Atat pierderea cat si castigul in greutate pot sa fie destul de dificil de atins si trebuiesc facute intr-un mod sanatos si inteligent cu mentiunea ca, multe dintre principiile de crestera in greutate, se aplica si pentru scaderea ponderala, iar eu iti prezint mai jos cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont:

genetica- joaca un rol major la felul cum aratam, daca esti slab si sanatos, arunca o privire si la felul in care arata parintii tai; pesoanele care doresc un recasting ponderal dupa o anumita afectiune, pot sa isi atinga obiectivul mult mai usor, decat o persoana care este de fel foarte slaba.
evita consumul diferitelor produse/suplimente pentru crestere in greutate, chiar daca sunt descrise tare frumos, ; un sfat inteligent este ca in loc sa arunci banii pe tot felul de “minuni”, mai bine investeste in alimentatia ta, consumand alimente sanatoase, bogate in nutrienti esentiali.
focuseza-ti atentia asupra calitatii si apoi asupra cantitatii alimentelor.
Marele secret pentru un castig in greutate obtinut corect, este ca toata energia/kcal aduse organismului sa provina din alimente cat mai bogate nutritiv.
Consumul de alimente rafinate, nu numai ca aduc calorii goale, dar nu te vor ajuta sa te refaci dupa afectiunea care te-a slabit, ori sa iti cresti masa musculara daca esti interesat de acest aspect.
Chiar daca ai un apetit redus, incearca sa mananci mai putin si mai des, de 5-6 ori/ zi.
Consuma lichide inainte de servirea mesei, ori dupa aceasta, nicidecum in timpul acesteia.
Pune accent pe consumul alimentelor calorice si sanatoase (untul de arahide/ untul de migdale, branza, nuci/seminte si alte oleaginoase, uleiuri sanatoase, etc). 
- si nu uita nici de exercitiul fizic bineinteles :)

Cu drag,
Flavia

Flavia Manole, Nutritionist-Dietetician
Programari la Brasov si Fagaras: 0748 822 221

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0