Vrei sa mananci sanatos si nu stii de unde sa incepi? Partea II

Dupa cum am promis intr-un articol anterior, am revenit si cu cea de-a doua parte a criteriilor de indeplinit pentru schimbarea stilului de viata in mai bine.
Dupa ce ti-ai setat obiectivele, ai tras aer adanc in piept si te-ai inarmat cu multa rabdare si perseverenta, treci la treaba!

Daca in prima parte a articolului am facut un sumar despre ce inseamna un stil de viata sanatos, dupa ce vei pune in aplicare, pe rand, tot cate ceva din ce este enumerat acolo, iti mai vin in ajutor cu un mare sfat si anume ce alimente sunt musai de depozitat in fiecare bucatarie, mai ales atunci cand ne dorim sa traim cat mai sanatos.
Iar, pentru ca acest lucru sa se intample trebuie sa ne inconjuram si de alimente "prietenoase", nu sa tinem in casa tot felul de "ispite culinare".

Asadar, povestea cu programul incarcat cu totii o stim (iar daca asteptam sa vina momentul perfect nu va sosi niciodata- AICI este vorba daca iti doresti ceva cu adevarat!) , dar o buna gestionare a timpului ne va permite sa facem cumparaturile necesare de peste saptamana, iar si atunci cand nu apucam de nici un fel, nu avem scuze sa ne alimentam nesanatos, deoarece urmatoarele alimente iti sunt de ajutor sa le ai in "camara" tot timpul si unde mai pui ca nici nu sunt usor perisabile:

  • pastele integrale, fulgii de ovaz integrali, quinoa, linte, mazare, naut, fasole;
  • faina integrala de grau, ovaz, cocos, migdale, etc;
  • diferite tipuri de seminte si nuci in stare cruda (chia, canepa, in, caju, migdale, etc);
  • nu strica nici cateva fructe uscate;
  • conserve ton/ sardine/ hering/porumb, etc;
  • oua, lapte si derivate lactate (iaurt, branza, unt);
  • ceapa, usturoi, cartofi, morcovi (nu trebuie pastrate la frigider, este suficient un loc intunecos si racoros);
  • rosii;
  • legume si fructe congelate;
  • diverse condimente si ierburi aromatice preferate (busuioc, rozmarin, patrunjel, scortisoara, tumeric, etc);
  • sare, piper, lamaie, ulei de masline.

Astfel, toate cele enumerate mai sus, iti vor fi de mare ajutor sa iti creezi un mic dejun sanatos (de exemplu un terci de ovaz, pancakes sau omleta), o masa de pranz (de exemplu paste integrale cu sos de rosii, usturoi, busuioc si putin branza rasa deasupra) sau cina (de exemplu rosii umplute cu quinoa) ori o salata cu ton sau cu branza.

Acum, ca nu mai ai nici o scuza pentru alegerile alimentare pe care le faci, trebuie inainte de toate sa ne dam seama, ca decat sa apelam la un fast-food sau orice alta masa la restaurant doar pentru ca am ajuns acasa tarziu si nu am mai apucat sa facem nimic, oricare din variantele enumerate mai sus, nu iti vor lua mai mult timp fata de cat ar trebui sa astepti sa fii servit/-a la un restaurant.

Si unde mai pui ca poti detine controlul la ceea ce se afla in farfuria ta... It's better to be real than to be perfect! :-)

Cu drag,
Flavia

Flavia Manole
Nutritionist Dietetician, MSc
Expert Nutrigenetica
Programari la Brasov : 0748 822 221
Alte detalii gasesti AICI
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0