Budinca de ovaz cu zmeura si merisoare

Dupa cum bine stim cu totii, una din regulile de baza pentru un stil de viata sanatos este sa nu sarim peste micul dejun si tocmai de aceea imi place sa fac din aceasta masa a zilei un rasfat culinar sanatos.
Asadar, iti prezint mai jos o reteta rapida, sanatoasa si satioasa pe care o poti decora extraordinar de frumos.

De ce ai nevoie?
-fulgi de ovaz simpli integrali;
-apa fiarta sau lapte (eu prefer tot timpul laptele :D );
-2 linguri merisoare confiate;
-2 linguri iaurt amestecat cu putina miere (eu il folosesc pe cel grecesc, are o consistenta mai cremoasa);
-1 lingura fistic;
- 1/2 cana zmeura.

Mod de preparare:
1 cana mica de fulgi de ovaz se amesteca cu 1 lingura de merisoare peste care se toarna 2 cani mici de apa clocotita (1 cana fulgi ovaz:2 cani de apa) si se amesteca pana cand compozitia va deveni de consistenta unei budinci (se lasa putin la racit), iar deasupra adaugam cele 2 linguri de iaurt amestecat cu putina miere, 1 lingura de fistic (sau chiar putin unt de arahide/ migdale), cealalta lingura de merisoare si asezam zmeura.
Deasupra daca mai doresti se mai poate adauga inca 1 lingurita de miere.

* Se poate "personaliza" si cu alte ingrediente, depinde doar de preferinte.

Pofta buna iti doresc!

Cu drag,
Flavia

Flavia Manole, Nutritionist-Dietetician
Programari Brasov si Fagaras: 0748 822 221

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0