"Rulada" de conopida la cuptor

Cruciferele (conopida, broccoli, varza) sunt alimente sanatoase, bogate in fibre si nutrienti valorosi, cu un rol important in procesul de detoxifiere al organismului si tocmai de aceea ar trebui sa le consumam saptamanal de cateva ori.

Pentru a mai iesi din monotonia prepararii acestora "la abur sau tigaie" puteti incerca urmatoarea reteta, extrem de simpla si rapida.

Ingredientele necesare:

  • conopida proaspata sau congelata 400-500g;
  • oua 4-5 bucati;
  • putin lapte;
  • branza rasa 100g
  • condimente dupa gust.

Mod de preparare:

  • prima data se fierbe conopida si se lasa putin la racit (apoi o desfacem putin in buchetele potrivite);
  • cuptorul se preincalzeste la 180 grade;
  • intre timp, intr-un vas mixati ouale cu branza, putin lapte si condimentele preferate (sare, piper, boia, patrunjel, etc);
  • asezati apoi conopida intr-un vas termorezistent, eu am folosit chiar tava de chec si turnati peste aceasta amestecul din oua, branza si lapte;
  • dati la cuptor pentru 25-35 minute (depinde de cuptor, pana se si rumeneste putin).

Se poate servi simpla (dupa ati lasat-o la racit) sau langa o bucata de peste /carne slaba.

Sa aveti pofta!

Cu drag,
Flavia

Flavia Manole, Nutritionist Dietetician
Programari la Brasov si Fagaras: 0748 822 221

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0