5 idei de gustari incepand de la 6 luni

Perioada de diversificare la cei mici este una cu adevarat provocatoare, iar pe langa faptul ca avem nevoie de multa rabdare, este datoria noastra ca parinti sa oferim celor mici variante sanatoase de mancare inca de la cea mai frageda varsta pentru un "start" cat mai bun.

Exista atat de multe informatii si pareri in materie de nutritie si diversificare la bebelusui, astfel incat este destul de greu sa gasesti varianta cea mai potrivita pentru tine si micutul/ micuta ta, deoarece si in cazul celor mai mici nu exista reguli general valabile in ceea ce priveste inceperea perioadei de diversificare sau ordinea exacta a introducerii alimentelor.

Ceea ce pot sa spun este ca atunci cand va simtiti depasiti/ depasite de situatie nu ezitati sa cereti sfatul specialistului, care poate sa va ofere cele mai potrivite sfaturi si idei.

Acestea fiind spuse, m-am gandit sa va prezint 5 variante pentru gustarea de dimineata a bebelusilor :

  • piure de avocado si banana  ;
  • piure de avocado, banana si piersica  ;
  • piure de avocado si branza calcica cu un strop de lamaie  ;
  • amestec de urda cu putin iaurt, afine si banana  ;
  • piure de banana, mure si iaurt .

 In poza atasata acestui articol sunt prezentate 3 variante de piureuri dintre cele enumerate mai sus (1-avocado si branza/ 2-urda, iaurt, afine si banana/ 3-avocado, banana si piersica).

Sa aveti puiuti voiosi si sanatosi :)

 

Cu drag,
Flavia

Flavia Manole, Nutritionist-Dietetician
Programari la Brasov si Fagaras 0748 822 221

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0