Ajuta shake-ul proteic la scaderea in greutate?

 Cu totii stim ce inseamna un shake proteic, iar in cazul iubitorilor de sport as putea spune ca este de nelipsit, dar totusi ce contine acesta?

Shake-ul este format de cele mai multe ori din proteine din zer (absorbtie rapida) sau cazeina (absorbtie lenta) sau soia, albus ou, etc. sub forma de praf la care le sunt adaugate tot felul de arome sau nu si care atunci cand sunt mixate cu lapte sau apa sunt asemanatoare milkshake-urilor.
Continutul proteic al acestora variaza in functie de firma producatoare.

Ce trebuie sa stim?
Este faptul ca aportul proteic alaturi de exercitiul fizic ajuta la cresterea masei musculare si nu numai, studiile au aratat ca o dieta cu o cantitate adecvata de proteine poate ajuta la scaderea nivelului hormonului responsabil de stimularea senzatiei de foame (ghrelina) ajutand astfel in suprimarea senzatiei de foame.

Asadar, odata descoperit acest lucru s-a inceput comercializarea a tot felul de astfel de produse in salile de sport si nu numai!

Specialistii spun ca, adesea pe langa iubitorii de sport care recurg la folosirea acestor preparate, sunt si persoanele care au un stil de viata forte agitat, sunt extrem de ocupati, dar sunt constienti de importanta nutritiei si a stilulului de viata sanatos, astfel cautand tot felul de solutii convenabile si nutritive.
Sfat: Cu toate acestea sa nu va asteptati ca daca alegeti sa consumati aceste produse o sa scadeti sigur in greutate sau o sa obtineti un fizic de revista, sportul fiind extrem de important!
Pe de alta parte sportivii chiar pot obtine beneficii cu ajutorul unor astfel de preparate.

Cat despre importanta alimentatiei... este una vitala!
Un plan alimentar bine planificat poate sa iti ofere aceleasi beneficii.
Poti sa iti furnizezi necesarul de proteine organismului printr-o alimentatie corespunzatoare, iar surse importante proteice sunt considerate produsele lactate, carnea si ouale, dar si leguminoasele, nuci, seminte.
Iar ca sa intelegi mai bine, un aport proteic constant la fiecare masa te poate ajuta la reducerea senzatiei de foame, nu trebuie sa devenim dependenti de aceste produse in cazul in care ne dorim o scadere in greutate.

ATENTIE: Dietele care promoveza aceste shakeuri proteice in atingerea greutatii dorite functioneaza doar pentru ca se produce o scadere considerabila a numarulului de calorii consumate pe parcursul unei zile!

Asadar, este foarte important sa ne pastram o alimentatie echilibrata, deoarece nici un preparat nu poate inlocui alimentele valoroase, cum este exemplul fructelor si al legumelor sau alte elemente nutritive importante cum sunt carbohidratii si fibrele alimentare din dieta.

Sa va fie cu folos!

Cu drag,
Flavia 

Flavia Manole
Nutritionist Dietetician, MSc
Expert Nutrigenetica si Nutritia dupa Genotip

Programari la Brasov si Fagaras: 0748 822 221

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0