Banana bread sau un fel de chec cu banane

Un mic dejun gustos sau de ce nu o gustare sanatoasa poata sa vina la pachet cu nutrienti valorosi pentru sanatatea organismului uman.

Nu trebuie sa avem un regim monoton si lipsit de gust daca ne dorim o alimentatie cat mai sanatoasa, asadar iti ofer mai jos o reteta foarte simpla pe care o pot face chiar si cei cu "mai putin timp" de gatit si pregatit :)

Ingrediente:

  • 2 oua;
  • 2 banane medii bine coapte;
  • 150 g faina migdale;
  • 100 ml lapte;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie- 1 lingurita (optional);
  • praf de copt-1 lingurita cu varf; 
  • 1 lingurita scortisoara (se poate pune si putina nucsoara- depinde de preferinte);
  • 1 lingura unt /unt de cocos topit;
  • optional se mai pot adauga seminte/fructe uscate/fulgi de ciocolata neagra, etc.

In poza aceasta eu am ales sa mai adaug cateva stafide, merisoare si fulgi de migdale.

  • Mod de preparare:
    Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: faina de migdale, praful de copt, praful de sare, scortisoara.
    Separat intr-un alt recipent zdrobim bananale cu o furculita cat de bine putem, adaugam ouale, esenta de vanilie si lingura de unt topit si amestecam bine, apoi le adaugam peste bolul cu ingredientele uscate.
    Dupa ce se obtinem o compozitie omogena putem sa o turnam intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
    Se da totul la cuptorul preincalzit la 175-180 grade Celsius pentru 30-40 minute (la final se poate face bine cunoscutul test cu ajutorul unei scobitori).

* Sugestie pentru servire:
Mie imi place sa o servesc la micul dejun cu putin unt de arahide alaturi de o cafea buna :)

Sa aveti pofta!

Cu drag,
Flavia

Flavia Manole
Nutritionist Dietetician, MSc
Expert Nutrigentica si Nutritia dupa Genotip

Programari la Brasov si Fagaras: 0748 822 221

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0