Chec cu banana si fructe de padure

Nu mai este o noutate faptul ca in zilele de astazi sa mananci sanatos, poate fi cu adevarat gustos :) si tocmai de aceea imi place sa experimentez diferite retete/ texturi pe care pot sa i le introduc si micutului meu baietel.

De data aceasta am ales sa fac ceva de sezon, iar fructele de padure sunt preferatele mele, asa ca mai jos va las reteta.

Ingrediente:

  • 70 g faina ovaz;
  • 70 g faina migdale;
  • 50 g faina integrala sau alba (pentru sportivi se poate inlocui cu pudra proteica );
  • 2-3 banane medii bine coapte;
  • 2 oua;
  • un strop lapte;
  • un praf de sare;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 lingura unt;
  • fructe de padure pentru decor si compozitie.

Mod de preparare:

  • cuptorul se preincalzeste 180 grade Celsius;
  • am asezat hartia de copt intr-o tava de chec;
  • am pregatit compozitia- prima data am amestecat toate ingredientele uscate (faina, sare, praf de copt, etc), apoi am pisat bananele cu o furculita, am adaugat ouale, laptele si untul topit; la final le-am adaugat peste ingredientele uscate si am omogenizat bine compozitia;
  • am adaugat cateva afine in compozitie si am amestecat usor, pentru a nu le zdrobi;
  • am asezat compozitia in tava de chec si am decorat cu zmeura si afine;
  • am dat-o la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute.

Ce bunatate!

Sa fiti sanatosi!

Iar daca o doriti mai dulce, adaudati voi peste 1-2 bucatele chec 1 lingurita miere :)
Merge de minune cu o cafea buna alaturi !

Cu drag,
Flavia

Flavia Manole, Nutritionist Dietetician
Programari la Brasov si Fagaras: 0748 822 221

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0

Budinca de ovaz la cuptor

Daca esti in pana de idei si nu mai stii ce sa mai adaugi la masa de dimineata, aceasta

Citeste mai departe
Importanta unui stil de viata sanatos la MENOPAUZA

Instalarea menopauzei aduce o serie de modificari hormonale  (printre care un nivel scazut al

Citeste mai departe