Chec cu banana si fructe de padure

Nu mai este o noutate faptul ca in zilele de astazi sa mananci sanatos, poate fi cu adevarat gustos :) si tocmai de aceea imi place sa experimentez diferite retete/ texturi pe care pot sa i le introduc si micutului meu baietel.

De data aceasta am ales sa fac ceva de sezon, iar fructele de padure sunt preferatele mele, asa ca mai jos va las reteta.

Ingrediente:

  • 70 g faina ovaz;
  • 70 g faina migdale;
  • 50 g faina integrala sau alba (pentru sportivi se poate inlocui cu pudra proteica );
  • 2-3 banane medii bine coapte;
  • 2 oua;
  • un strop lapte;
  • un praf de sare;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 lingura unt;
  • fructe de padure pentru decor si compozitie.

Mod de preparare:

  • cuptorul se preincalzeste 180 grade Celsius;
  • am asezat hartia de copt intr-o tava de chec;
  • am pregatit compozitia- prima data am amestecat toate ingredientele uscate (faina, sare, praf de copt, etc), apoi am pisat bananele cu o furculita, am adaugat ouale, laptele si untul topit; la final le-am adaugat peste ingredientele uscate si am omogenizat bine compozitia;
  • am adaugat cateva afine in compozitie si am amestecat usor, pentru a nu le zdrobi;
  • am asezat compozitia in tava de chec si am decorat cu zmeura si afine;
  • am dat-o la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute.

Ce bunatate!

Sa fiti sanatosi!

Iar daca o doriti mai dulce, adaudati voi peste 1-2 bucatele chec 1 lingurita miere :)
Merge de minune cu o cafea buna alaturi !

Cu drag,
Flavia

Flavia Manole, Nutritionist Dietetician
Programari la Brasov si Fagaras: 0748 822 221

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
1
Toma Tanțica
Mulțumesc de rețetă!