Despre TESTAREA GENETICA NUTRIGENE

Incerc cat de bine pot sa ma documentez si sa ma informez continuu despre tot ce este nou in materie de nutritie si tocmai de aceasta va pun la dispozitie TESTAREA NUTRIGENETICA.
Nutrigenomica este o disciplina relativ noua care urmareste si studiaza relatia dintre gene, nutritie si starea noastra de sanatate.

Este evident ca fiecare suntem diferiti, iar raspunsul organismului la diferite alimente este pe masura, de exemplu persoanele care sufera de intoleranta la lactoza sufera adesea de disconfort gastro-intestinal dupa consumarea anumitor alimente lactate, in timp ce altele le pot consuma fara nici un fel de problema.

Nutrigenetica si nutrigenomica ne ajuta sa intelegem mai exact cum genele noastre afecteaza modul in care raspundem la diversi stimuli alimentari (alimentele, bauturile si suplimentele consumate).

Consultul de Nutritie este un serviciu pe care il putem solicita oricand, dar sfaturile vor putea fi unele generice (conform Ghidurilor disponibile de Nutritie), insa nu putem afla cu exactitate ce anume spun si "vor" genele noastre si este o zicala care suna cam asa: "genele noastre sunt cele care "incarca arma", iar modul in care ne alegem stilul de viata este cel care "apasa pe tragaci".
Altfel fiind spus, daca ne stim predispusi la anumite afectiuni putem sa ramanem la acest stadiu de potentialitate, care se concretizeaza sau nu in functie de stilul de viata ales si alimentatie.

Tocmai de aceea acum avem la dispozitie testarea genetica, unde aceasta informatie cheie ne ajuta sa avem cel mai eficient serviciu in materie de nutritie personalizata.

Cum este posibil?
Folosind o proba de saliva, ne sunt analizati 101 markeri genetici, care te vor ajuta sa iti imbunatatesti calitatea vietii.
Mai exact fiecare gena testata ne ajuta sa ne dam seama daca organismul metabolizeaza corect diferiti compusi nutritionali (de ex. metabolism glucidic, lipidic), daca exista un anumit deficit nutritional atat de important in preventia multor afectiuni cronice cum este exemplul: patologiei cardiace, diabetul zaharat de tip 2, unele tipuri de cancer, sau intoleranta la histamina, gluten, lactoza sau fructoza.
De asemenea, testul ne ofera informatii importante despre puterea de detoxifiere a organismului, statusul inflamator si ne spune ce anume sa limitam (de la caz la caz)- cafeina, cantitatea de alcool, sare, grasimi saturate, si asupra caror nutrienti sa ne indreptam mai mult atentia si/sau sa crestem aportul zilnic (grasimi omega 3, diferite vitamine, minerale, alimente cu putere detox), plus ca primim indicatii ce tin de frecventa efortului fizic sustinut pentru a obtine rezultatele scontate.

Este pur si simplu MINUNAT si este o investitie pe viata, prin care putem sa ne crestem semnificativ CALITATEA VIETII !

 

Mai multe detalii despre planul tarifar si alte teste genetice gasesti AICI

Sa fie spre folos!

Cu drag,
Flavia

Flavia Manole
Nutritionist Dietetician, MSc
Expert Nutrigenetica


Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
1
Pirvu Eugenia
Faceti si teste genetice pentru confirmarea ihtiozei congenitale?