Rosii umplute cu quinoa

Acum ca se apropie si perioada postului, va recomand cu incredere aceasta reteta extrem de usoara si rapida sa va bucurati din plin de ea.

De exemplu pentru umplerea a 4 rosii, veti avea nevoie de:
- 1/2 cana quinoa si cantitate dubla de apa (1 cana);
- 3-4 catei de usturoi maruntiti;
- 1 ceapa mica tocata;
- 4-5 ciupercute taiate;
- pulpa celor 4 rosii (faceti un capac rosiei, precum unui dovleac de Haloween si scoateti pulpa);
- putina sare si piper;
- busuioc.

Prima data se pune quiona la fiert, iar intre timp se preincalzeste cuptorul la 200 de grade si incepeti urmatorul pas:
- puneti putin ulei de masline intr-o oala (eu am folosit wok-ul) si adaudati ceapa pentru 2 minute la caramelizat, apoi usturoiul, ciupercile si pulpa de rosii. Amestecati cateva minute pana ce apa se evapora, adaugati apoi si quinoa fiarta si potriviti de gust (sare, piper, busuioc, boia sau ce va place).

Cele 4 rosii se vor umple cu amestecul final, se aseaza pe o tava cu hartie de copt si se lasa la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana acestea se inmoaie.

De asemenea mai puteti incerca si salata de quinoa .

Sa aveti pofta!

Cu drag,
Flavia

Flavia Manole
Nutritionist Dietetician, MSc
Expert Nutrigenetica si Nutritia dupa Genotip
Programari la Brasov si Fagaras: 0748 822 221

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0