Sunca de pui facuta in casa

Pentru iubitorii de mezeluri, dar si pentru cei care isi doresc sa aiba o alimentatie sanatoasa recomand o reteta usoara si gustoasa, care poate inlocui cu succes sunca de pui din comert (imbibata cu atatia aditivi).

De ce aveti nevoie?
- un piept de pui;
- putin ulei masline;
- ierburi aromatice;
- sare;
- piper;
- un vas termorezistent;
- putina apa;
- o bucata de ata (mai tare).

Mod de preparare:
- cu ajutorul unui intinzator de snitele, batem bine bucata de piept de pui, o ungem cu putin ulei masline (1-2 linguri), o condimentam cu ce dorim si ne place, iar la final o rulam si o prindem cu bucata de ata tare (sa stea pana la final asa rulata/infasurata).
Intre timp cuptorul se lasa la preincalzit la 160-180 grade Celsius, bucata de pui rulata se aseaza in vasul termorezistent, punem putina apa (cam 1 deget) si este gata de bagat la cuptor. Nimic mai simplu!
In cel mult o ora ar trebui sa fie gata (timp in care o mai poti stropi din cand in cand cu putina apa din vas, sa nu se arda).

Daca doresti si variante mai sofisticate incearca sa folosesti in interior (inainte de a rula) diferite umpluturi. Eu am incercat cu rosii uscate si parmezan/ciuperci si parmezan/spanac/pasta de avocado-guacamole.
Este minunat! Se poate da si putin prin pesmet (daca doresti sa ii faci o usoara crusta).

Dupa ce s-a racit, se desface ata cu care a fost infasurata bucata de pui si se feliaza dupa dimensiunea dorita.
Numai buna in sandwich sau de ce nu langa o garnitura sau salata de legume.

Sa ai pofta!

Cu drag,
Flavia

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0

Pancakes sau clatite

Ai vrea sa mananci ceva bun sau pur si simplu e weekend si simti nevoia de un mic rasfat

Citeste mai departe
Hipertensiunea arteriala

Adoptarea unui stil de viata sanatos este un element esential in prevenirea hipertensiunii

Citeste mai departe