Tarta cu blat de cartof dulce

Cartoful dulce este un aliment destul de versatil si este din ce in ce mai preferat, in detrimentul celui obisnuit. Se poate folosi in multe tipuri de preparate culinare, iar exemplul de fata este unul dintre acestea.

Daca preferi combinatia de dulce-sarat, atunci este pentru tine :-) , daca nu se poate inlocui cu cartoful normal si reteta iese la fel de buna.

De ce ai nevoie?

  • un cartof dulce mediu;
  • oua 3-4 bucati ;
  • branza rasa 100-130 g ;
  • rosii cherry 5-6 bucati;
  • 1/2 ceapa rosie tocata marunt;
  • somon afumat (optional);
  • cateva frunze spanac baby;
  • condimente dupa gust .

Mod de preparare:

  • se curata cartoful, se spala si se da pe razatoarea mare;
  • cuptorul se preincalzeste la 180 grade, iar intre timp pregatim tava de "pizza" sau orice alta forma rotunda termorezistenta, pe care o tapetam cu hartie de copt si asezam cartoful ras si din care vom forma un "blat";
  • dupa ce am format blatul il dam la cuptor pana ce cartoful se inmoaie (circa 20 minute);
  • intre timp facem umplutura din: oua, branza, ceapa si somon afumat pe care o vom turna deasupra blatului de cartof dulce (dupa ce acesta este gata);
  • pentru decor am folosit cateva frunze spanac si rosii cherry (se pot folosi si cele uscate);
  • apoi din nou la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute (verificati voi sa fiti siguri ca e gata si s-a inchegat compozitia frumos).

Se poate servi la micul dejun/ pranz sau cina :-)

Sa fiti sanatosi!

Cu drag,
Flavia

Flavia Manole, Nutritonist Dietetician
Programari la Brasov si Fagaras: 0748 822 221

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0