Energie pentru intreaga dimineata

Pentru a-ti incepe ziua in forta, trebuie sa servesti un mic dejun pe masura, iar pentru mine este de nelipsit. Incearca sa faci din acesta cea mai importanta masa a zilei, savureaza-l din plin chiar si atunci cand esti in "criza de timp".

Iti prezint mai jos unul din preferatele mele, iar pentru prepararea acestuia ai nevoie de urmatoarele alimente:

  • 2 cesti lapte, 1 ceasca mica fulgi de ovaz integrali simpli.

Pune mai intai intr-un vas laptele la incalzit pana cand acesta se apropie de temperatura de fierbere, iar atunci adauga fulgii de ovaz si amesteca din cand in cand, pentru a nu se prinde.
Se amesteca timp de 2-3 minute, pana cand se apropie de consistenta orezului cu lapte, iar atunci este gata.

Pentru o servire "ca la carte" pune continutul intr-un bol, iar deasupra orneaza-l cu ce iti doresti si iti place tie.
Eu de multe ori aleg sa presar putina scortisoara, nuca si miere sau diferite alte fructe (adesea aleg fructele de padure congelate).

Alte idei pentru decorul acestui mic dejun preferat de mine ar putea fi si una din urmatoarele de mai jos:

  • 1/2 banana pasata cu furculita + 2 linguri de afine, cativa picuri zeama lamaie si 1/2 lingurita miere;
  • 1/2 banana pasata cu furculita + 1 lingura unt de arahide, 1/2 lingurita miere si 1 lingurita magiun prune fara zahar adaugat (se poate folosi si gemul de afine sau fructe de padure);
  • 1/2 banana pasata cu furculita + 2 linguri bucati ananas, 1/2 lingurita miere si putina nuca cocos presarata deasupra;
  • 1/2 banana pasata cu furculita + 2 linguri morcov razalit, 1/2 lingurita miere si 1 lingura nuci/migdale/alune crude;
  • 1/2 banana pasata cu furculita + 1 lingura nuci maruntite, 1/2 lingurita miere si putina scortisoara si nucsoara presarate deasupra;
  • 1/2 banana pasata cu furculita + 1 lingura migdale, 1/2 lingurita miere, 1 lingura nuca de cocos si 1/2 lingurita cacao pudra.

Trezeste-te putin mai devreme, serveste masa in liniste si mediteaza cateva momente asupra zilei care urmeaza. Chiar merita !

Daca ti-a placut aceasta reteta incearca si Budinca de ovaz cu zmeura si merisoare

Spor in toate iti doresc!

Cu drag,
Flavia

Flavia Manole
Nutritionist Dietetician, MSc
Expert Nutrigenetica si Nutritia dupa Genotip

Programari la Brasov si Fagaras: 0748 822 221

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0