Briose cu ovaz, ou si banana

Aceasta reteta de briose obisnuiesc sa o fac pentru cel mai mic membru al familiei, insa trebuie sa recunosc ca si cei mari mai fura cate una ;-)
Sunt foarte usor de facut si mancat inca de la un anisor cand nu avem prea multi dintisori :-)

Ce ingrediente sunt necesare?

  • 2 oua;
  • 3 banane bine coapte medii;
  • 2 linguri iaurt (sau putin lapte);
  • 5 linguri fulgi fini de ovaz (sau transformati in faina cu ajutorul unui blender);
  • nucsoara;
  • scortisoara;
  • pudra de roscove- toate adaugate dupa gust, in functie de preferinte;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 lingura unt (am uitat sa pun).

Mod de preparare:

  • pasati bine bananele cu o furculita si adaugati ouale si iaurtul peste.
  • intr-un bol separat amestecati fulgii de ovaz, praful de copt si condimentele, iar la final adaugati peste acestea amestecul de mai sus in care ati pus ouale, bananele si iaurtul.
  • portionati amestecul in formele de briose si dati la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20-30 minute  (verificati din cand in cand).
  • se poate pune in amestec si tot felul de mixuri de nuci/seminte/fructe uscate (personalizati reteta dupa propriul gust).

* Am enumerat mai sus pudra de roscove (sau Karob) pentru ca la cei mici nu este indicata pudra de cacao, asadar in functie de varsta persoanelor care vor consuma aceste briose se poate inlocui si aceasta.

Sa veti pofta!

Daca ti-a placut aceasta reteta te invit sa incerci si Prajitura sau chec cu mere

Cu drag,
Flavia

Flavia Manole, Nutritionist Dietetician
Programari la Brasov si Fagaras: 0748 822 221

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0