Odata cu venirea postului, credinciosii renunta pentru o perioada determinata la tot ce inseamna produse de origine animala (oua, carne, peste, lactate) si isi indreapta atentia asupra alimentelor vegetale.
Chiar daca stim ca unele alimente prezente mai ales acum, in perioada postului, pe rafturile din magazine nu sunt cele mai sanatoase optiuni, mai scapam din cand in cand.
Articole
Cum să nu te îngraşi în timpul postului
Amidonul din alimente: prieten sau duşman cu silueta?
Dietele care presupun reducerea cantităţii de carbohidraţi din alimentaţie au ca principal scop evitarea creşterii nivelului de glucoză din sânge.
Nivelul ridicat al glicemiei predispune la apariţia obezităţii, a diabetului de tip 2, a accidentelor vasculare cerebrale şi a bolii Alzheimer.
Reguli pentru un POST sănătos!
Sărbătorile de iarnă se apropie cu repeziciune şi parcă putem să simţim deja mirosul de scorţişoară, cozonaci, lumânări parfumate şi aroma de brad. Dar până să ne satisfacem toate poftele culinare cu delicatese gătite de Crăciun, mulţi dintre noi aleg să ţină post.
Ştim cu toţii ce este postul, sau cel puţin credem că ştim, dar nu realizăm că această perioadă, care ar trebui să fie una de detoxifiere, poate să ne facă şi rău, dacă nu respectăm câteva reguli.
Sarea, cu bune şi cu rele pentru sănătatea noastră
Sarea era, cândva, foarte greu de procurat, iar valoarea ei era atât de mare încât nimeni nu-şi îngăduia să o risipească, de unde şi vorba „dacă se varsă sare, iese ceartă”.
Ca să nu mai amintim de basmul cu fata împăratului, care îi mărturiseşte acestuia că îl iubeşte precum „sarea în bucate”.
Tot ea însă este un adevărat drog, mulţi oameni pur şi simplu nefiind în stare să îşi ţină sub control pofta de sărat.
Tipuri de oţet şi beneficiile oţetului pentru sănătate şi dietă!
De mii de ani, diferite culturi din întreaga lume au folosit oţetul ca un ingredient pentru gătit, un remediu curativ sau un produs pentru curăţenie.
Începând cu Roma Antică şi până în China şi Orientul Mijlociu, oţetul a fost recunoscut pentru calităţile sale medicinale, nutriţionale şi puterea de curăţare şi antioxidare.