Articole

Reguli pentru un POST sănătos!

 Sărbătorile de iarnă se apropie cu repeziciune şi parcă putem să simţim deja mirosul de scorţişoară, cozonaci, lumânări parfumate şi aroma de brad. Dar până să ne satisfacem toate poftele culinare cu delicatese gătite de Crăciun, mulţi dintre noi aleg să ţină post.

Ştim cu toţii ce este postul, sau cel puţin credem că ştim, dar nu realizăm că această perioadă, care ar trebui să fie una de detoxifiere, poate să ne facă şi rău, dacă nu respectăm câteva reguli.

Citeste mai departe

Sarea, cu bune şi cu rele pentru sănătatea noastră

 Sarea era, cândva, foarte greu de procurat, iar valoarea ei era atât de mare încât nimeni nu-şi îngăduia să o risipească, de unde şi vorba „dacă se varsă sare, iese ceartă”.

Ca să nu mai amintim de basmul cu fata împăratului, care îi mărturiseşte acestuia că îl iubeşte precum „sarea în bucate”.

Tot ea însă este un adevărat drog, mulţi oameni pur şi simplu nefiind în stare să îşi ţină sub control pofta de sărat.

Citeste mai departe

Tipuri de oţet şi beneficiile oţetului pentru sănătate şi dietă!

 De mii de ani, diferite culturi din întreaga lume au folosit oţetul ca un ingredient pentru gătit, un remediu curativ sau un produs pentru curăţenie.

Începând cu Roma Antică şi până în China şi Orientul Mijlociu, oţetul a fost recunoscut pentru calităţile sale medicinale, nutriţionale şi puterea de curăţare şi antioxidare.

Citeste mai departe

Pate de ficat “umflat” cu sare, nitriţi, arome, zahăr şi coloranţi - Ştii ce cumperi?

Pateul de ficat, fie că vorbim de cel de porc, pui, gâscă, raţă, curcan sau cel vegetal, este nelipsit din meniul românilor, mai ales că suntem tot timpul pe fugă, nu mai avem timp să gătim şi foamea trebuie, cum altfel, potolită pe loc cu o shaorma sau o pâine făcută sandviş ori unsă cu pate din belşug. Aceste obiceiuri nesănătoase îngroaşă din păcate rândurile obezilor din ţara noastră, care este plasată în momentul de faţă pe locul al treilea al incidenţei obezităţii din Europa.

Citeste mai departe

Apa de la robinet versus apa îmbuteliată - care e mai sănătoasă?

Apa de la robinet, filtrată, este prima recomandare pentru consumul şi hidratarea zilnică atât a copiilor, cât şi a adulţilor. Aceasta asigură conţinutul minerale necesar organismului, fără să producă dezechilibre gastrice, renale sau de altă natură, printr-un aport nepotrivit de elemente.

Apa simplă, curată, rămâne opţiunea generală de hidratare corectă. Ce ne facem însă cu prejudecăţile legate de apa de la robinet?

Citeste mai departe