Articole

Pate de ficat “umflat” cu sare, nitriţi, arome, zahăr şi coloranţi - Ştii ce cumperi?

Pateul de ficat, fie că vorbim de cel de porc, pui, gâscă, raţă, curcan sau cel vegetal, este nelipsit din meniul românilor, mai ales că suntem tot timpul pe fugă, nu mai avem timp să gătim şi foamea trebuie, cum altfel, potolită pe loc cu o shaorma sau o pâine făcută sandviş ori unsă cu pate din belşug. Aceste obiceiuri nesănătoase îngroaşă din păcate rândurile obezilor din ţara noastră, care este plasată în momentul de faţă pe locul al treilea al incidenţei obezităţii din Europa.

Citeste mai departe

Apa de la robinet versus apa îmbuteliată - care e mai sănătoasă?

Apa de la robinet, filtrată, este prima recomandare pentru consumul şi hidratarea zilnică atât a copiilor, cât şi a adulţilor. Aceasta asigură conţinutul minerale necesar organismului, fără să producă dezechilibre gastrice, renale sau de altă natură, printr-un aport nepotrivit de elemente.

Apa simplă, curată, rămâne opţiunea generală de hidratare corectă. Ce ne facem însă cu prejudecăţile legate de apa de la robinet?

Citeste mai departe

Carnea tocată – cum o gătim sănătos şi la ce să fim atenţi când o cumpărăm!

Tocătura este un ingredient nelipsit din bucătăria românească. Fie că alegem să o preparăm sub forma tradiţionalelor sărmăluţe, a pârjoalelor moldoveneşti delicioase ori a ardeiului umplut numai bun atunci când vrei să-ţi pui burta la cale, carnea tocată este la mare căutare în măcelării.

Citeste mai departe

Shaorma, bombă calorică sau aliat în cura de slăbire?

Shaorma este, fără dar şi poate, mâncarea naţională a românilor, după tradiţionalii mici şi cartofi prăjiţi, şi o afacere de mega-succes, cu cifre de zeci de milioane de euro, în special pentru turcii şi arabii care au adus-o în România.

Citeste mai departe

Oul, aliment controversat! Mituri, reţete şi adevărul despre colesterol

Cine mănâncă un ou fiert la micul dejun mâna sus! Cei care nu aţi făcut asta sunteţi “pedepsiţi” să citiţi mai departe ce pierdeţi dacă nu consumaţi acest aliment.

Oul este un produs deosebit de valoros pentru alimentaţia omului din cele mai vechi timpuri, datorită bogăţiei în factori nutritivi indispensabili organismului cât şi gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia sa.

Citeste mai departe