Pateul de ficat, fie că vorbim de cel de porc, pui, gâscă, raţă, curcan sau cel vegetal, este nelipsit din meniul românilor, mai ales că suntem tot timpul pe fugă, nu mai avem timp să gătim ÅŸi foamea trebuie, cum altfel, potolită pe loc cu o shaorma sau o pâine făcută sandviÅŸ ori unsă cu pate din belÅŸug. Aceste obiceiuri nesănătoase îngroaşă din păcate rândurile obezilor din Å£ara noastră, care este plasată în momentul de faţă pe locul al treilea al incidenÅ£ei obezităţii din Europa.
Articole
Pate de ficat “umflat†cu sare, nitriţi, arome, zahăr şi coloranţi - Ştii ce cumperi?
Apa de la robinet versus apa îmbuteliată - care e mai sănătoasă?
Apa de la robinet, filtrată, este prima recomandare pentru consumul ÅŸi hidratarea zilnică atât a copiilor, cât ÅŸi a adulÅ£ilor. Aceasta asigură conÅ£inutul minerale necesar organismului, fără să producă dezechilibre gastrice, renale sau de altă natură, printr-un aport nepotrivit de elemente.
Apa simplă, curată, rămâne opÅ£iunea generală de hidratare corectă. Ce ne facem însă cu prejudecăţile legate de apa de la robinet?
Carnea tocată – cum o gătim sănătos şi la ce să fim atenţi când o cumpărăm!
Tocătura este un ingredient nelipsit din bucătăria românească. Fie că alegem să o preparăm sub forma tradiÅ£ionalelor sărmăluÅ£e, a pârjoalelor moldoveneÅŸti delicioase ori a ardeiului umplut numai bun atunci când vrei să-Å£i pui burta la cale, carnea tocată este la mare căutare în măcelării.
Shaorma, bombă calorică sau aliat în cura de slăbire?
Shaorma este, fără dar ÅŸi poate, mâncarea naÅ£ională a românilor, după tradiÅ£ionalii mici ÅŸi cartofi prăjiÅ£i, ÅŸi o afacere de mega-succes, cu cifre de zeci de milioane de euro, în special pentru turcii ÅŸi arabii care au adus-o în România.
Oul, aliment controversat! Mituri, reţete şi adevărul despre colesterol
Cine mănâncă un ou fiert la micul dejun mâna sus! Cei care nu aÅ£i făcut asta sunteÅ£i “pedepsiÅ£i” să citiÅ£i mai departe ce pierdeÅ£i dacă nu consumaÅ£i acest aliment.
Oul este un produs deosebit de valoros pentru alimentaÅ£ia omului din cele mai vechi timpuri, datorită bogăţiei în factori nutritivi indispensabili organismului cât ÅŸi gradului ridicat de asimilare a nutrienÅ£ilor din compoziÅ£ia sa.